Covid Informatie

 

IN HET KORT Door middel van toegangstesten of vaccinatiebewijzen vervalt in de Feesttent Edam de 1,5 maatregel. Mocht het festival onverhoopt niet doorgaan dan krijg je het ticketbedrag terug of bewaar je je ticket(s) voor de volgende editie. Hieronder staat alle informatie vanwege COVID-maatregelen voor je op een rij. Heb je alsnog een vraag neem dan contact met ons op.

CORONA TOEGANGSBEWIJS

Om toegang te krijgen tot het evenement, dien je aan te tonen dat je negatief bent getest op corona, volledig gevaccineerd bent of op een andere wijze voldoet aan de voorwaarden van de overheid om een evenement te kunnen betreden.

Gebruik van de CoronaCheck App is hiervoor verplicht. Download de app en maak een QR-code aan door een testbewijs, vaccinatiebewijs of herstelbewijs te uploaden. Volg de instructies in de CoronaCheck App of op www.coronacheck.nl.

Dien je voor het evenement te testen? Maak dan een afspraak via www.testenvoortoegang.nl. Er is een testenvoortoegang.nl Teststraat in Purmerend aanwezig (in de markthal op de Koemarkt). Testresultaten van de GGD of zelftests worden niet geaccepteerd als geldig corona toegangsbewijs. Je test mag niet ouder dan 24 uur zijn.

Zonder geldig corona toegangsbewijs (QR code in de Coronacheck App) met bijbehorend geldig identiteitsbewijs en toegangsticket krijg je geen toegang tot het evenement. Indien je dit niet correct hebt geregeld is Feesttent Edam niet verplicht de ticketgelden te restitueren.


GEPERSONALISEERD TICKET

Naast een corona toegangsbewijs, dien je in het bezit te zijn van een gepersonaliseerd toegangsticket. Hiervoor is het gebruik van de app SimpleTicket Wallet verplicht (het is dus niet mogelijk om je ticket(s) te printen). Download de app in de App Store (Apple) of Google Play (Android) en voeg je ticket aan de app toe (dit kan vanaf de downloadpagina met één druk op de knop ‘Voeg toe aan SimpleTicket’).

In de app zet je het ticket vervolgens persoonlijk op naam. Iedere bezoeker dient het eigen entreeticket te tonen samen met een geldig identiteitsbewijs. Zorg dat je de gegevens in de personalisatie hetzelfde invoert zoals vermeld op je identiteitsbewijs. Ga je met meerdere personen naar een evenement en heb jij de tickets gekocht voor je gezelschap? Dan kun je ook eenvoudig de Wallet tickets doorsturen aan je gezelschap.

Zonder geldig corona toegangsbewijs (QR code in de Coronacheck App) met bijbehorend geldig identiteitsbewijs en toegangsticket krijg je geen toegang tot het evenement. Indien je dit niet correct hebt geregeld is Feesttent Edam niet verplicht de ticketgelden te restitueren.

Is er een kans dat de Kermistent in september niet doorgaat?

Ondanks dat de kans nu groot is dat alles door kan gaan, zijn we ons uiteraard bewust van de maatregelen die door de overheid genomen kunnen worden omtrent COVID en de onzekerheden die dit met zich meebrengt.

Volgens het openingsplan dat door de overheid is opgesteld, worden evenementen vanaf 20 september 2021 onder voorwaarden zoals toegangstesten weer mogelijk. Deze datum, de maatregelen en/of mogelijkheden kunnen in de toekomst wijzigen, afhankelijk van de verloop van besmettingen en vaccinaties. Ook wij wachten de persconferentie op 17 september af en hopen uiteraard op positief nieuws!

Wat als je een ticket hebt gekocht en het gaat niet door?

Wanneer de Kermistent in september niet door kan gaan, krijgen alle kaartkopers de mogelijkheid om een terugbetaling aan te vragen of de ticket(s) te bewaren voor de volgende editie.

OPTIE 1: TICKET(S) BEWAREN Als je kiest om je ticket(s) te bewaren voor de volgende editie dan hoef je niets te doen. De barcode(s) van je ticket(s) blijven gewoon geldig voor de volgende editie.

OPTIE 2: TERUGBETALING Als je kiest voor terugbetaling van je ticket(s), krijg je binnen 2 maanden na de datum van het festival (23 t/m 26 september 2021), dus uiterlijk 1 november 2021, het ticketbedrag (exclusief servicekosten en betaalkosten) teruggestort op je rekening.

De servicekosten bedragen € 2,00 per ticket en de betaalkosten bedragen € 0,50 cent per bestelling. In geval van refund kost het je dus maximaal € 2,50 per ticket.